0040(752)515424 rezervari@excursii-delta.ro

Excursie Crisan-Caraorman-Sfantu Gheorghe

  • Plecare din Tulcea
  • Timp: 9h
  • Mai - Septembrie
  • 12 Persoane / ambarcatiune
Ora de plecare: 9:00-10:00;
Ora de intoarece: 20:00-21:00;
Durata excursiei: 11 ore;
Pret:  249 lei / persoana;
In fiecare zi din saptamana.

Turistii care isi propun sa evadeze cateva zile in natura si sa se sustraga de la stresul cotidian, pot opta pentru excursii Delta Dunarii. Unul dintre traseele pentru care pot opta pentru a petrece timp de calitate este Crisan – Caraorman – Sf. Gheorghe.

Aceasta aventura minunata urmareste un traseu complex, cu plecare pe Canalul 26, continuat pe Garla Sireasa, garla Sontea, pana la lacul Nebunu, lacul Baclanestii mari si ulterior la Lacul Fortuna. Continua pe canalul Sontea Lata,  canalul Olguta,  Mila 23, Dunarea Veche, Crisan,  Canal Caraorman, pentru a ajunge la  Caraoman sat (loc in care optional se poate vizita padurea si se poateservi masa), lacul Puiu, lacul Erenciuc, bratul Sfantu Gheorghe – gura de varsare a bratului in Marea Neagra. Intoarcerea in Tulcea se face pe bratul Sfantul Gheorghe.

Harta Traseu

 

De ce acest traseu in Delta Dunarii este atat de special?

Excursia pe canalul Crisan are, inevitabil, un impact emotional puternic. Experientele inedite si foarte atractive prin unicitatea lor vor ramane in memoria turistilor care oricand isi vor dori sa repete experienta. De astfel, intr-o asemenea excursie Delta Dunarii aparatul de fotografiat, un telefon smart si un incarcator solar de rezerva sunt accesorii obligatorii pentru a surprinde speciile de pasari in habitatul lor natural, vegetatia specifica Deltei Dunarii si peisajele superbe.

In localitatea Caraorman, un sat traditional din inima Deltei, se afla si sanctuarul pasarilor, prima si cea mai accesata platforma birdwatching din tara. Turistii vor avea nevoie de un binoclu, de o luneta si de multa rabdare pentru a urmari pasarile si pentru a asculta trilul lor.Dupa ce poposesc putin in aceasta localitate, traseul va continua spre lacul Puiu, Puiulet, Rosu si Rosulet, ideale pentru practicarea pescuitului si pentru momente de relaxare suprema in natura virgina, inca neexplorata. Totodata, turistii pasionati sa urmareasca pasarile pot sa vada egrete, lopatari, lebede si pelicani precum si alte specii de pasari acvatice.

Acest traseu este recomandat pentru turistii care doresc sa evadeze din cotidian, sa fuga efectiv de stres pentru a petrece ore frumoase in mijlocul naturii, netulburati de nimeni, ci doar ascultand muzica pasarilor si clipocitul pestilor.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice este Mila 23, loc considerat inima Deltei, un paradis pentru pescari si pentru pasionatii de birdwatching. Locuit de pescari lipoveni, Mila 23 este unul din cele mai cunoscute sate pescaresti si pitoresti din Delta, fiind un excelent punct de reper pentru a descoperi Delta.

Turistii care vor alege acest traseu Delta Dunarii vor ramane cu amintiri memorabile si isi vor dori sa revina. Traseul este parcurs cu ambarcatiuni solide, rapide, confortabile, protejate de vant, ploaie si soare.

Poze din Excursie

Rezerva acum!