0040(752)515424 rezervari@excursii-delta.ro

Excursie Lacuri (3h)

  • Plecare din Tulcea
  • Timp: 3 h
  • Mai - Septembrie
  • 12 Persoane / ambarcatiune

Poze din Excursie

Ora de plecare: 8:00-19:00;
Durata excursiei:  3 ore;
Pret: 119 lei / persoana;
In fiecare zi din saptamana.

Exursia Delta Dunarii Lacuri propune un circuit deosebit de atractiv.
Practic, excursia incepe de pe bratul Tulcea in aval spre canalul Mila 36, un loc atractiv pentru pescarii profesionisti. De asemenea, zona adaposteste numeroase specii de pasari si un peisaj uluitor, fiind o zona fabuloasa pentru fotografii. Asadar, in aceasta aventura minunata turistii pot naviga pe Canalul Mila 36 sau, pe scurt, Canalul 36, un loc de pescuit foarte cunoscut, dar si pe canalul Sireasa, care incepe din treimea nordica a Canalului Mila 36 si se termina in malul digului ce sustine DJ222N.

Lacul Cotete cuprinde lacurile de mica adancime Carasu, Cotete si Purcelul, limita nordica fiind canalul Siresa, iar limita nord-estica fiind Canalul Purcelul. La sud se afla lacul Carasu, in rest zona fiind inconjurata de zavoaie si mlastini, cu o flora specifica care include nuferi albi, galbeni si numeroase galerii de salcii.
De-a lungul timpului, zona lacului Cotete a devenit un loc preferat de turisti, cu atat mai mult de catre cei pasionati de observarea pasarilor. Fauna este impresionanta, zona gazduind cele mai mari colonii polispecifice, din specii precum: cormoranul mare, egreta mica, starcul de noapte, cormoranul mic, starcul galben, tiganusul, starcul cenusiu si cioara de semanatura.

Traseu Excursie Lacuri

 

Ca si obiective, in aceasta zona pasionatii de observarea pasarilor pot filma si fotografia pasarile care au facut din Delta o zona unica, renumita in intreaga lume. Pelicanii si lebedele sunt speciile de pasari care se lasa admirate atat atunci cand clocesc, cat si in alte ipostaze. Din punct de vedere al faunei, turistii se pot intalni aici cu nurca europeana, vidra sau cu pisica salbatica.

Canalul Sontea, pe de alta parte, are rolul de a delimita si de a defini cea mai importanta si cea mai cunoscuta zona a deltei, Mila 23.  Canalul Trofilca este un canal navigabil care atrage pescarii la crap, avat, somn, biban si caras.

Nu in ultimul rand, turistii vor putea traversa un palc de padure inundata, de-a lungul canalului Sireasa, cu un aspect larg, cu maluri instufate, impadurite cu salcii si plopi, ce poate fi parcurs in glisare in intregime, cu exceptia catorva puncte. Pe acest canal se pescuieste biban, ciortan, somn, stiuca si caras.
In timpul excursiei se asigura o experienta gastronomica unica

Excursia poate include, de asemenea, o masa pescareasca delicioasa, asa cum putine persoane au ocazia sa deguste pe parcursul acestei vieti. Costul mesei este de 70 lei. Ineditul experientei este asigurat de faptul ca masa pescareasca se serveste la localnici.

Promitem o aventura lacustra memorabila, caracterizata de o suita de trairi unice! Delta Dunarii ramane una dintre creatiile divine ale naturii capabile sa asigure un lant nesfarsit de emotii inedite!

Rezerva acum