0040(752)515424 rezervari@excursii-delta.ro

Excursie Mila 23 – Letea

  • Plecare din Tulcea
  • Timp: 9 h
  • Mai - Septembrie
  • 12 Persoane / ambarcatiune
Ora de plecare: 8:00-11:00;
Durata excursiei:  9 ore;
Pret: 219 lei / persoana;
In fiecare zi din saptamana.

Excursia de Mila 23 – Letea incepe de pe frumoasa faleza a Tulcei ce poarta numele marelui Ivan Patzaichin si se continua pe canalul 36, Garla Sireasa, unde găsim pereți de vita de vie sălbatica ce se cătară pe salciile de pe mal. Pornim apoi agale printre covoarele de plante pe garla Sontea si oprim in fata lacului Nebunu, unde cautam cu privirea starcii, sitarii, lebedele, si cormoranii ce isi duc veacul pe acest minunat lac strict protejat unde din pacate nu avem acces.

Traversam apoi lacul Fortuna unde speram sa gasim la masa vestitii pelicani . Ne continuam calatoria pe Canalul Vacaru- Lacul Vacaru – Lacul Ligheanca – Canalul Ligheanca – Canalul Catavia si ajungem la Mila 23. Aici puteti vizita muzeul satului cu vestitii lui campioni la caiac sau canotca sau pur si simplu savura o cafea in inima deltei.
Dupa ce ne-am decis ca este timpul sa ne continuam calatoria, strabatem Canalul Radacinoasele, Lacul Babina, Lacul Matita, Canalul Suez, Lacul Merhei, Canal Sidor si ajungem in Satul Letea.

Imediat dupa acostarea in Satul Pescaresc Letea, o masina de safari sau caruta (mai rustic) va va prelua pentru a merge spre Padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din europa. Vom vizita celebrele dune de nisip, stejarii seculari crescuti pe nisipul sarat iar daca suntem norocosi, pe traseu vom intalni faimosii cai salbatici.
La alegere, se poate servi un Pranz pescaresccare care  s-a dovedit a fi o alegere perfecta pentru turistii care doar au auzit sau au vazut la televizor vorbindu-se despre preparatele traditionale pescaresti din Delta. Pranzul va fi gatit si servit la localnici acasa, pentru doar 70 de lei.

Dupa ce am mancat copios ne intoarcem pe Dunarea veche, strabatem localitatea Crisan si ne indreptam catre Tulcea pe bratul Sulina.

 

Traseu Excursie Mila 23 – Letea

Rezerva acum