0040(752)515424 rezervari@excursii-delta.ro

Transport in regim de Water Taxi

Una dintre cele mai inedite forme de transport este water taxi si este cea mai eficienta varianta pentru transportul turistilorin Delta Dunarii. Un water taxi este o ambarcatiune care se deplaseaza pe apa si care poate duce adanc in inima Deltei turistii si localnicii – sau ii poate lua de acolo.

Practic, pentru a ajunge in Delta, turistii au mai multe variante: vasul pasager, salupa rapida, catamaranul si taxiul pe apa, ultimul mijloc de transport fiind si cel mai avantajos, deoarece este apelabil non-stop, comparativ cu celelalte ambarcatiuni care circula dupa un program bine stabilit. Taxiul plutitor pe apa ii duce pe turist la orice ora din zi si din noapte la destinatia dorita.

Tariful unui water taxi este fix, dar se poate negocia in functie de viteza, de ora din zi sau din noapte, dar si de distanta, bineinteles, si de cat de mult este nevoit taximetristul nautic sa astepte. Un water taxi difera foarte mult de o barca lenta si chiar si de o barca rapida, atat din punct de vedere al programului, cat si din punct de vedere al vitezei pe care o prinde pe apa, insa si de alte criterii, precum pretul.

Cele mai importante avantaje oferite de water taxi

Spre deosebire de celelalte mijloace de transport pe apa pe care turistii le pot accesa pentru a face o plimbare de relaxare, taxiul pe apa este mai degraba necesar in cazul unei urgente, in cazul in care acestia se grabesc sau pur si simplu vor sa ajunga la o destinatie in Delta.

Pentru water taxi exista si solicitari mai speciale, spre exemplu,acelea care provin de la turisti care doresc unele alimente sau lucruri care nu se gasesc in satele din Delta, precum Mila 23, si roaga taximetristii sa le aduca.

In plus, un taximetrist pe water taxi stie care sunt locurile populate de pasari rare si locurile in care caii salbatici pot fi vazuti cel mai des – soferul nautic va avea suficienta rabdare pentru a permite clientilor sa faca fotografii in locurile cu atractii deosebite.

In concluzie, pentru a ajunge in orice localitate a Deltei Dunarii, punctul de plecare este obligatoriu orasul Tulcea, rampa catre ecosistemele terestre si acvatice importante. 

Nu in ultimul rand, water taxi este o barca cu motor, acoperita si inchisa etans cu prelata, cu o capacitate de pana a 12 locuri, cu plecari la ore fixe, dar si in regim de urgenta, avand avantajul diminuarii substantiale a timpului petrecut la bord.